Concurs E-Terra va elimina șpaga din oficiile cadastrale

2415
2

Articole de la același autor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va implementa, până la sfârșitul anului viitor, un proiect prin care toate solicitările înaintate să fie rezolvate computerizat în toată țara.
Astfel, după ce programul va fi funcțional, odată ce dosarul va fi depus, el va primi un număr de înregistrare și, în funcție de serviciul solicitat, va fi repartizat pe fluxul de avizare si înregistrare a proprietății. Sistemul, denumit E-Terra, funcționează în momentul de față în județele Constanța, Prahova și Buzău.
Etapa a doua va consta în verificarea și avizarea din punct de vedere cadastral. Această operațiune presupune desemnarea de către program a unui inspector care va trebui să studieze dosarul și să aloce un număr cadastral ce va fi identificatorul unic al terenului. Următoarea faza constă în preluarea dosarului de către un asistent care va verifica dosarul din punct de vedere juridic, suprafață, vecinătățile etc.
Potrivit reprezentanților ANCPI, printre avantajele proiectului E-Terra se numără faptul ca solicitanții nu vor trebui sa facă drumuri în plus, iar timpul de soluționare va fi mai mic, la care se mai adaugă siguranța sporită întrucât programul va detecta greșelile și le va semnala solicitantului astfel încât acesta să nu fie nevoit să facă mai multe drumuri pentru completarea dosarului.
Pe lângă aceste avantaje, E-Terra va duce la dispariția termenului de șpagă. Cel puțin așa susțin reprezentanții ANCPI, care spun că "solicitantul unui dosar de cadastru nu va putea să mai dea spagă pentru că nu știe care inspector va fi desemnat să se ocupe de dosarul lui, iar inspectorii nu vor putea să soluționeze un dosar mai repede pentru că se va vedea".

Comentează știrea

Bala Bla
19 martie 2013
cacat

Niste prostii spaga va ramane la predarea dosarului.

ss
25 octombrie 2016
ss

bun raspuns mega cacat eterra 3

Răspuns la: cacat
Adăugat de : Bala Bla, 19 martie 2013
Niste prostii spaga va ramane la predarea dosarului.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9961 secunde