Echipa SNC a câștigat Concursulde sănătate și securitate în muncă

595
Una dintre cele mai ample competiții profesionale din industria navală, Concursul de sănătate și securitate în muncă, și-a desemnat câștigătorii. Faza națională, organizată la Poiana Țapului, în perioada 5 – 8 decembrie, a fost câștigată de echipa Șantierului Naval Constanța. Constantin Costel (lăcătuș constructor naval, secția montaj doc), Marian Culea (mecanic, atelierul mecanică reparații), Dorin Țarin (electrician, atelierul utilități) și Mihai Petrea (maistru LCN, secția construcții corp) au obținut punctajul maxim (50 puncte), un record pentru competiția ajunsă la cea de a IX-a ediție.
În finală au fost reprezentate cinci șantiere navale. "Aker Tulcea" a ocupat locul al doilea cu 48 puncte, iar "Daewoo – Mangalia Heavy Industries" locul trei, cu 33 puncte. Organizatorii concursului au fost FSLI "Metal", reprezentată de președintele Aurel Oprea, și departamentul industriei navale, condus de Dede Perodin.
Rezultatele echipei SNC nu sunt întâmplătoare, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Vasile Mangiurea, șeful departamentului de securitatea muncii. Numărul accidentelor a scăzut de la 7 cazuri, în 2006, la 4 cazuri, în 2007.
Concursul a fost un bun prilej pentru constructorii de nave să își reîmprospăteze cunoștințele privind normele de sănătatea și securitatea în muncă, afirmă Dede Perodin. Trebuie precizat că această întrecere are un caracter de masă, fiind organizată în sistem piramidal, de la nivel de formație și secție până la fazele pe unitate și pe industrie.
Echipa SNC au fost felicitată de directorul general Radu Rusen, care a decis ca, pe viitor, să introducă această competiție în programul de activități al șantierului și să-i acorde o și mai mare importanță. Câștigătorilor le-au fost acordate premii în bani, în valoare totală de 3.400 lei, de către FSLI "Metal", Sindicatul Liber al Navaliștilor și conducerea SNC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3475 secunde