Economia, pe scurt

168

Articole de la același autor

Începând din 2021, cetățenii din peste 60 de state și teritorii, scutiți de viză de intrare în UE, vor avea obligația de a completa un formular electronic înainte de călătoria planificată, formular care va conține datele lor personale. Nu va fi permis accesul celor despre care se crede că prezintă riscuri de securitate sau migrație neregulamentară, precum și riscuri epidemice.

x x x

Autorizația de călătorie va costa 7 euro (dar va fi gratuită pentru persoanele sub 18 ani și peste 70 de ani) și va fi valabilă pe o perioadă de 3 ani, sau până la data de expirare a documentului de călătorie.

x x x

Printr-un comunicat publicat pe piața de capital, compania Electroputere SA din Craiova informează acționarii cu privire la demisia lui Ahmed Ibrahim Al Bassam din funcția de președinte și membru al consiliului de administrație al societății, începând cu data de 3 iulie 2018. Comunicatul este semnat de directorul general al companiei, Osama Al Halabi. Din 1991 Electroputere s-a constituit în societate pe acțiuni. Electroputere a fost privatizată în luna noiembrie 2007, pachetul majoritar de acțiuni de 86,28% fiind deținut de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited.

x x x

Institutul Național de Statistică a lansat publicația statistică "România în cifre - breviar statistic". Publicația sintetizează seriile de date statistice, care definesc starea economică și socială a țării.

x x x

Cotațiile barilului de petrol sunt în scădere. Pe data de 5 iulie 2018, la ora 15,45 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 78,08 dolari pe baril, cu 0,16 dolari, respectiv 0,20%, mai maică decât la începutul zilei de tranzacționare.

x x x

În data de 5 iulie 2018, la ora 15,00, în top 10 al celor mai tranzacționate companii de pe piața de capital, primul loc era ocupat de SNGN Romgaz. Se înregistraseră până în acel moment 555 tranzacții, în valoare de 4.157.410,50 lei. Prețul pe acțiune era de 31,6000 lei, mai mic cu 14,14% față de momentul deschiderii zilei de tranzacționare. În clasament urmau: Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Banca Transilvania, SNTGN Transgaz, Romcarbon, BRD – Groupe Societe Generale, SIF Oltenia, Societatea Energetica Electrica și Transelectrica. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Iulie 2018
Stire din Economie : Euro cedează în fața leului
Pagina a fost generata in 0.8488 secunde