Economia României face șah-mat prognozele

372
ING Bank România și-a revizuit prognoza de creștere a economiei românești în 2010 de la +0,9% la -1,4% și estimează că revenirea se va produce abia în 2011.
"Având în vedere necesitatea unor reforme fiscale în perioada următoare, precum și considerând datele detaliate privind PIB-ul, am revizuit prognoza noastră pentru 2010 de la +0,9% la -1,4% (previziunea FMI este -0,5%). Admitem că poate fi mai rău, dar în momentul de față credem că nu sunt argumente puternice în acest sens. În același timp, prognoza pentru 2011 a fost scăzută de la 1,5% la doar 0,2%. În urma acestei modificări semnificative intenționăm să revizuim descrescător prognoza privind inflația și crescător cea pentru deficitul bugetar și euro/leu", se arată în cel mai recent raport al băncii.
De asemenea, ING se aș-teaptă ca leul să se tranzacționeze cu o tendință de depreciere, dar precizează că pierderile ar trebui să fie limitate deoarece este posibil ca BNR să protejeze nivelul de 4,20 lei/euro.
De altă părere sunt cei de la Erste Bank, care controlează BCR, ei așteptându-se ca economia României să crească cu 0,2% în 2010 și cu 3,2% în 2011.
"Semnalele din economia reală arată că aceasta se confruntă cu dificultăți, în timp ce revenirea economică este amânată până în al doilea semestru al anului", se precizează în ultimul raport al băncii.
Analiștii Erste consideră că există puțin loc pentru o revenire rapidă a economiei, în condi-țiile scăderii consumului și a încrederii populației, care par a fi blocate la niveluri foarte joase, în mare parte pe fondul creșterii șomajului și a implementării greoaie a reformelor din sectorul public. Adevărul să fie undeva la mijloc?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6902 secunde