Emisiune aniversară de titluri de stat pentru populație

157
Emisiune aniversară de titluri de stat pentru populație - emisiunedetitluridestat-1464797599.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice marchează Centenarul Unirii printr-o emisiune specială de titluri de stat care va avea scadența în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoană fizică, de peste 18 ani, poate participa la această emisiune jubiliară prin cumpărarea de titluri de stat cu o valoare nominală de 100 de lei.

INSTRUMENTE OFERITE: Titluri de stat, cupon fix, plătibil anual

VALOAREA NOMINALĂ: 100 LEI

MATURITATE: 2 ani.

LOTERIE ANIVERSARĂ: La scadență, Ministerul Finanțelor Publice va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor câștiga premii de câte 1000 de LEI fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute.

CUMPĂRĂTORI ELIGIBILI: Persoane fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de cel puțin 18 ani

MODALITATEA DE CUMPĂRARE A TITLURILOR DE STAT:

1. Cumpărătorii interesați se prezintă la una din băncile care distribuie emisiunea de titluri de stat și precizează numărul de titluri de stat pe care le dorește să le cumpere. Prezintă ofițerului bancar documentele de identificare (carte de identitate, pașaport, etc) și dovada plății titlurilor de stat (în cazul în care plata s-a făcut printr-o altă bancă).

2. La subscriere, cumpărătorii sunt obligați să ofere datele contului bancar personal sau, în cazul în care nu au un cont bancar deschis, să deschidă unul la oricare bancă.

3. După realizarea subscrierii, ofițerul bancar va înmâna investitorului două exemplare ale formularului de subscriere.

4. Cumpărătorul va verifica datele preluate în formularul de subscriere: datele de identificare, numărul de titluri subscrise și contul bancar în care se vor efectua plățile de principal și dobândă aferente titlurilor deținute.

COSTURI ASOCIATE CUMPĂRĂRII TITLURILOR DE STAT: La subscrierea titlurilor de stat prin băncile intermediare nu vor exista costuri pentru cumpărători.

INTERVALUL DE DOBÂNDĂ

Titlurile de stat sunt oferite la intervalul de dobândă de 1,75% - 2,15% pe an. Investitorii pot subscrie în mod valabil titluri de stat la orice dobândă din cadrul intervalului de dobândă (inclusiv la limita inferioara și cea superioara a intervalului . Pasul de dobândă aferent subscrierilor titlurilor de stat realizat de către investitori este de 0,05%, respectiv dobânda la care se oferă să subscrie investitorii va fi exprimata cu maximum doua zecimale, iar cele doua zecimale trebuie sa fie multiplii de 0,05%.

MECANISMUL DE LISTARE ȘI DE TRANZACȚIONARE A TITLURILOR DE STAT

Titlurile se pot tranzacționa pe piața secundară administrată de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.

Cumpărătorii care doresc vânzarea titlurilor înainte de scadență, le pot vinde oricând prin băncile intermediare, care furnizează cotații zilnice de preț.

IMPOZITARE: dobânzile și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice sunt venituri neimpozabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Iunie 2016
Stire din Economie : Important pentru agricultori
Miercuri, 01 Iunie 2016
Stire din Economie : Veste bună pentru constructori
Miercuri, 01 Iunie 2016
Stire din Economie : Francul a slăbit cu 0,07%
Pagina a fost generata in 2.4966 secunde