Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara

332
Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara - mone-1604686781.jpg
Începând cu data de 9 noiembrie 2020, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara.

Moneda are greutatea de 31,103 grame. Aversul ei prezintă portretul regelui Ferdinand I, un citat al acestuia: „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa.”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 LEI” și stema României.

Reversul monedei redă imaginea clădirii primului pavilion al Școlii Politehnice din Timișoara, inaugurat în prezența regelui Ferdinand I și a reginei Maria și inscripțiile ,,UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMISOARA” și ,,100 ANI”.

Monedele din argint sunt însoţite de certificate de autenticitate pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim este de 500 piese. Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 405,00 lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2642 secunde