Emisiune numismatică cu tema Desăvârșirea Marii Uniri - Alexandru Marghiloman

275
Emisiune numismatică cu tema Desăvârșirea Marii Uniri - Alexandru Marghiloman - emisiunenumismaticacutemadesavar-1561058913.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 iulie 2019, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint și din tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri - Alexandru Marghiloman. 


Aversul monedelor redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău, unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, anul de emisiune "2019" și valoarea nominală: "100 LEI" - în cazul monedei de aur, "10 LEI" - în cazul monedei din argint și "1 LEU" - în cazul celei din tombac cuprat. 


Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul lui Alexandru Marghiloman, inscripția în arc de cerc "ALEXANDRU MARGHILOMAN" și anii între care a trăit: 1854 - 1925. 


Tirajul acestei emisiuni este de 300 de seturi de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat). Prețul de vânzare pentru setul de trei monede este de 2.090,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare. 
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9595 secunde