Emisiune numismatică dedicată Francofoniei

508
Emisiune numismatică dedicată Francofoniei - numiscopy-1611862388.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din alamă pentru colecționare cu tema 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Monedele au următoarele caracteristici.

Moneda din argint cântărește 31,103 grame. Aversul ei redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2020”.

Moneda din alamă cântărește 6,1 grame. Aversul ei redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „50 BANI” și anul de emisiune „2020”.

Pe reversul comun al monedelor din argint și din alamă este redată reprezentarea globului pământesc ca simbol al universalității limbii franceze și inscripția circulară „50 DE ANI DE LA INFIINTAREA ORGANIZATIEI INTERNATIONALE A FRANCOFONIEI”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 de piese, iar cel pentru moneda din alamă este de 5.000 de piese.

Prețurile de vânzare sunt: 350 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, și 10 lei, exclusiv TVA, pentru cea de alamă. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Stire din Economie : BNR a redus rata dobânzii de referinţă
Vineri, 04 Decembrie 2020
Stire din Economie : Piața monetară, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4546 secunde