Energia produsă în cogenerare, promovată pe spatele consumatorilor

479
Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) a venit cu unele precizări referitoare la creșterea prețurilor la energia electrică începând cu 1 aprilie.
Cert este un singur lucru: începând cu această dată intră în vigoare ordinul nr. 12/2011 al președintelui ANRE care prevede, printre altele, apariția în factură, ca poziție distinctă, a contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență, în cuantum de 0,0185lei/kWh.
"Suma urmează a fi folosită, în conformitate cu aprobarea primită de la Comisia Europeană, pentru implementarea unei scheme de ajutor de stat cu scopul pro-movării energiei electrice produse în coge-nerare de înaltă eficiență, pe baza cererii de energie termică utilă", au precizat reprezentanții MECMA.
Acest lucru înseamnă investiții în retehnologizarea și eficientizarea centralelor producătoare de energie termică și electrică, ceea ce va duce, în viitor, la costuri mai reduse pentru producerea energiei electrice, potrivit MECMA.
Reprezentanții Ministerului Economiei au ținut să sublinieze însă faptul că orice decizie în legătură cu tarifele practicate în domeniul energetic face parte din atribuțiile exclusive ale Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și nu are nicio legătură cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6388 secunde