Energie, servicii de piaţă, banking. INFO economie

96
Energie, servicii de piaţă, banking. INFO economie - 1-1711440581.jpg

Articole de la același autor

l Ministerul Energiei a lansat schema pentru regenerabile Contracte pentru Diferenţă (CfD), un instrument financiar menit să stimuleze producţia de energie verde în România. Comisia Europeană a aprobat, la începutul acestei luni, acordarea de către România a unei scheme de ajutor în valoare de 3 miliarde de euro în sprijinul instalaţiilor care produc energie eoliană onshore şi solară fotovoltaică, în vederea promovării tranziţiei către o economie „zero net”, în conformitate cu Planul industrial al Pactului verde.

l Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, pe ansamblu, în ianuarie 2024, atât ca serie brută, cu 23%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5%, informează Institutul Naţional de Statistică. În schimb, raportat la ianuarie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în ianuarie 2024, atât ca serie brută, cu 0,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,1%.

l Credit Europe Bank România a înregistrat, anul trecut, un profit net de 66,8 milioane de lei în 2023, de peste două ori mai mult decât în 2022, în ciuda unei reduceri modeste a activelor, a anunţat banca. În plus, veniturile diviziei de carduri de credit a Credit Europe Bank România, care a contribuit la transformarea industriei bancare locale de-a lungul anilor prin CardAvantaj, s-au ridicat la 1,6 miliarde de lei, o creştere cu 13,5% faţă de 2022. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde