Europa pregătește sancțiuni pentru statele bugeto-fage

314
Miniștrii de finanțe din cele 27 de state comunitare au ajuns la un compromis în privește pachetul de guvernanță economică a Uniunii Europene. Textul de compromis agreat cu Parlamentul European face posibilă adoptarea pachetului legislativ, care cuprinde un număr de șase propuneri: cinci regulamente și o directivă. Propunerile vor fi agreate în mod formal în cadrul reuniunii Ecofin, din 4 octombrie 2011.
Noile reguli vizează extinderea supravegherii politicilor fiscale la nivel UE, întărirea procedurii de deficit excesiv și noi mecanisme de sancționare a statelor care nu respectă regulile, identificarea situațiilor de dezechilibre macroeconomice pe baza unui sistem de indicatori - tablou de bord.
Se speră că adoptarea pachetului va avea rezultate vizibile la nivel UE în ceea ce privește consolidarea fiscală și o mai bună coordonare a politicilor economice aplicate de statele membre.
În discuțiile miniștrilor de finanțe au fost subliniate încetinirea creșterii economice la nivel european în contextul economic actual dificil și al crizei datoriilor suverane, precum și importanța orientării cheltuielilor spre investiții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Actual : Grecia, exclusă din UE
Pagina a fost generata in 0.3784 secunde