Europort România deschide lumea shippingului

437
A șasea ediție a expoziției maritime internaționale de echipamente navale, Europort România, a debutat ieri, în stațiunea Mamaia.
Evenimentul, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța și AHOY Rotterdam, reunește peste 30 de firme din România, Olanda, Belgia, Germania, Finlanda, Polonia și Italia, care expun timp de trei zile, la complexul Tenis Club IDU, din Mamaia.
Ediția din acest an marchează transformarea expoziției din "Holland Marine Expo" în "Europort România", semn că lumea shippingului se globalizează și armatorii înțeleg avantajele unor colaborări transfrontaliere.
"Expoziția vine în întimpinarea nevoilor firmelor din domeniul naval. Expozanții sunt interesați atât de vânzarea celor mai noi produse, cât și de încheierea de colaborări pentru producerea echipamentelor în România", a declarat Mihai Daraban, președintele CCINA Constanța.
La rândul său, Jaap Werner, ambasadorul Olandei la București, a amintit de relațiile economice extrem de bune dintre Olanda și România, consolidate în special de segmentul naval: "Damen a cumpărat șantierul naval de la Galați și sunt convins că și alte companii olandeze vor veni să investească în industria navală românească".
Expoziția se va închide pe 29 mai și poate fi vizitată între orele 10 și 17. Sunt expuse cele mai moderne motoare și generatoare Diesel, echipamente electrice, electronice și de radionavigație, sisteme hidraulice, de separare, ventilație, refrigerare și aerisire, precum și soluții noi de amenajare și construcție a navelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7605 secunde