Eximbank a lansat un credit de investiții pentru IMM-uri

265
EximBank a lansat, luni, un credit de investiții pentru firmele mici și mijlocii (IMM), care este acoperit cu garanții colaterale pentru cel puțin 50% din sumă, cu o dobândă fixă redusă cu 5% sub dobânda pieței, pe toată perioada creditului.
Valoarea maximă a creditului este de un milion de euro, echivalentul în lei, pe o perioadă de până la zece ani, finanțarea acoperind plăți aferente investiției efectuate, inclusiv o componentă de capital de lucru, se arată într-un comunicat de presă al băncii.
Astfel, agenții economici pot accesa de la Eximbank creditul cu dobândă subvenționată, cu 5 puncte procentuale sub dobânda pieței, garanția pentru IMM - în valoare de până la 80% din valoarea creditului, indiferent de moneda în care se accesează creditul - precum și asigurarea riscului de neplată la extern.
Companiile mai pot accesa asigurarea cursului de schimb valutar - produs care protejează încasările în euro și dolari din exporturile efectuate, împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului de schimb, ajutând astfel exportatorii să facă față mai ușor efectelor actualei crize economice mondiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8687 secunde