Exportatorii de țiței, afectați de scăderea cotațiilor bursiere

308
Exportatorii de țiței, afectați de scăderea cotațiilor bursiere - oil-1340545216.jpg
Evoluția prețului țițeiului la bursele petroliere indică un nou puseu de criză, după o perioadă de ușoară relansare a economiei mondiale. În prezent, cotațiile barilului de petrol brut se situează în jurul valorii de 90 de dolari, demonstrând că investitorii și-au pierdut încrederea că economia și-ar mai putea reveni în următoarele luni.

La Bursa din Londra, prețul petrolului a coborât de la 126 de dolari pe baril, în martie 2012, la 91,44 dolari, în prezent, la contractele future, și 90,53 dolari, la contractele spot.

Diminuarea cu 25 de dolari a prețului, în decurs de trei luni, a produs o gaură adâncă în buzunarele exportatorilor de petrol. La Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, Vaghit Alekperov - președintele Lukoil a declarat că prețul optim este între 95 dolari și 105 dolari pe baril, având în vedere costurile de producție suportate de companiile petroliere. Guvernul rus și-a fundamentat bugetul pornind de la prognoza unui preț mediu anual de 115 dolari pe baril. Dacă prețul scade la 110 dolari, Rusia va înregistra un deficit de 9,23 miliarde de dolari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Mai 2012
Stire din Actual : Facebook a intrat pe bursă
Pagina a fost generata in 0.5719 secunde