Exporturile de produse de panificație au crescut cu 20% în acest an

284
Exporturile de produse de panificație au crescut cu 20% în acest an - produsepanificatie-1577058311.jpg

Articole recomandate

Exporturile de produse de panificație au crescut cu 20% în acest an, cele mai apreciate produse în țările Uniunii Europene, dar și în SUA, Canada și chiar Australia fiind cozonacii tradiționali românești și produsele congelate, a declarat pentru Agerpres președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.


"Ne-a preocupat foarte mult să ducem produse procesate la export și în acest an ne-a crescut foarte mult, cu circa 20%, exportul de cozonaci și de produse congelate. Am ajuns să exportăm croasante în Belgia și și Franța ceea ce este un lucru îmbucurător. Noi am intrat foarte puternic cu cozonacii tradiționali românești pe zonele unde sunt comunități mari de români, respectiv în Spania, Italia, Germania, Anglia, dar și în SUA, Canada și chiar Australia, însă aceste produse au prins foarte bine și la populația locală. Pe paste făinoase avem discuții cu firme puternice ale statului libian și speram să facem export anul viitor. Eu apreciez că anul acesta au fost exportate aproape 50.000 de tone de produse procesate, cam 10% din producția totală", a subliniat Popescu.
Potrivit sursei citate, în această perioadă a Sărbătorilor de Crăciun românii consumă în jur de 7,5 milioane de cozonaci, iar prețurile sunt cele din primăvara acestui an, când au suferit mici modificări, în medie cu circa 5%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 11 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.4331 secunde