Extinderea danei de gabare din Portul Constanța a atras șase oferte românești și străine

587
3
Dana de gabare din portul Constanța va fi extinsă. Vor fi câștigați din mare 10.900 metri pătrați de teren, prin realizarea unor umpluturi între latura de sud a teritoriului existent aferent danei și noul cheu, care va avea lungimea de 170 metri.
Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a investiției (fără TVA) este de 18.825.280 lei, din care: 771.250 lei - serviciile de proiectare și 18.054.030 lei - lucrările de execuție. Investiția trebuie finalizată în cel mult 24 luni de la data atribuirii contractului.
Finanțarea se asigură din surse bugetare și fonduri atrase prin POS-T 2007-2013, axa prioritară 2, Modernizarea și dezvoltarea porturilor maritime și dunărene.
Interesul pentru realizarea acestei lucrări a depășit granițele țării. La licitația deschisă pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție s-au prezentat șase ofertanți, dintre care doi români și patru străini: ABC VAL SRL Constanța, Argos Industrial Cernavodă, Alpine Bau GMBH Austria, Copisa Constructora Piraneica SA Spania,
Cyes Infraestructuras Spania și Atomon SA Grecia. Atribuirea lucrării se realizează în baza criteriului: prețul cel mai mic oferit.
Vineri, 6 iulie 2012, la sediul Companiei Națio-nale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a avut loc deschiderea ofertelor. Comisia de licitație a cuprins reprezentanți ai CN APMC, iar ca observatori au participat specialiști din cadrul Unității pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice a Ministerului Finanțelor Publice.
CNAPMC a mai demarat procedurile de avizare pentru următoarele investiții:
- modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimii șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației;
- dezvoltarea capacității feroviare în sectorul fluvio maritim;
- extinderea la 4 benzi de circulație a drumului existent între poarta 10 și poarta 10 bis;
- postul de acostare a petrolierelor, în dana 79 - pasarele;
- reparații cheu, dana 53;
- podul rutier peste canalul de legătură în zona bazinului fluvio-maritim;
- extinderea la 4 benzi de circulație a drumului dintre poarta 7 și poarta 9.


Comentează știrea

gogu prieten cu lazia
10 iulie 2012
despre argos

Va spun ca Argos castiga licitatia, pentru ca Lazia a asteptat destul pe margine. Trebuie sa recupereze cu mazare si ce au pierdut impreuna cu "locuintele lui mazare (de la energia).

Mishu
10 iulie 2012
"Merg" pe ABC Val !

Putem face pariuri ca la fotbal , pentru ca si aici sunt "meciuri" aranjate . De data asta va castiga ABC Val ... Mergeti in port si o sa vedeti cate lucrari au gastigat la APC.Titza , nu ti-a "destainuit" fiul (care lucreaza la APC cu baiatul lui Iorov) cine va castiga licitatia ?!?Articol de rahat , in nota obisnuita a lui Titza Calin .....Mai uitat-te si tu la ce mai scriu ziaristii tineri de la ziarul asta sau in presa centrala ! Ceea ce faci tu la acest ziar nu este presa , ci un fel de gazeta de perete cu anunturi. Nu vede nimeni ca esti depasit de timpurile pe care le traim si ai ramas la modelul de presa comunista?!? Mai ai si anunturi luate de la prostul ala de Mihalciou (care ne spune cat bine face el navigatorilor!?!) , sau alte informatii care sunt un fel de rubrica de anunturi de "Mica publicitate" , fara a avea un comentariu personal sau macar o idee proprie , sa vedem si noi, cititorii , o dezbatere pe ca sa o preia omul si sa o dezbata cu altii.

Manea Ion
10 iulie 2012
Ptr.D.Stan si V.Andreescu

Daca ati fi cititori consecventi ai acestui ziar , ati fi constatat si voi ca toate articolele acestui Tita Calin sunt ca niste anunturi / informari luate prin telefon de la diferite surse sau de pe Google (subiectele acelea "tari" despre noutati in domeniul transportului naval). Are perfecta dreptate Mishu ca acset Tita este depasit de vremurile de azi.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Iulie 2012
Stire din Economie : Pâinea s-ar putea scumpi
Pagina a fost generata in 1.5106 secunde