Facilitate de garantare a creditelor pentru IMM-uri

112
Facilitate de garantare a creditelor pentru IMM-uri - facilitatedegarantareacreditelor-1499332556.jpg
Banca Transilvania și EximBank au încheiat acordul "Plafon de Garantare IMM", care facilitează accesul clienților la finanțările BT. 


Datorită acestui parteneriat, antreprenorii au la dispoziție soluții pentru finanțarea activității curente sau pentru investiții, chiar dacă nu dispun de active suficiente pentru a îndeplini condițiile privind gradul de acoperire cu garanții materiale a împrumutului bancar. 


Detalii:
- În urma acordului semnat, Banca Transilvania dispune de un plafon de garantare, derulat prin EximBank, de 40 de milioane de lei.


- Garanțiile individuale sunt acordate în lei și au în vedere creditele de investiții, împrumuturile destinate susținerii activității curente, respectiv scrisorile de garanție bancară.


- Clienții Băncii Transilvania pot opta pentru soluții de creditare cu o durată a împrumutului de maximum 5 ani (pentru creditele pentru investiții), de maximum 12 luni (pentru creditele pentru activitate curentă) sau de maximum 24 de luni (în cazul scrisorilor de garanție bancară).


- Garanțiile individuale au valoarea maximă de 1,5 milioane lei, iar durata este corelată cu cea a creditului IMM.


- Procentul garantat este de până la 80% în cazul creditelor de investiții, respectiv de maximum 70% pentru împrumuturile destinate susținerii activiății curente. Procentul este tot de maximum 70% inclusiv pentru scrisorile de garanție bancară.


Banca Transilvania are peste 200.000 de clienți IMM activi. BT susține antreprenorii români prin soluții de finanțare specifice și prin facilități provenite din parteneriate - așa cum este cel cu EximBank. 


Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcție de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM și Retail. BT are peste 7.000 de angajați, aproape 550 de sedii și 2,2 milioane de clienți. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC – Banca Mondială. 


EximBank este o instituție specializată care se implică în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3693 secunde