Fermierii au la dispoziție noi facilități de creditare

91
Fermierii au la dispoziție noi facilități de creditare - fermieri-1658767599.jpg
Începând din data de 22 iulie 2022, fermierii au la dispoziție un nou produs de garantare. Este vorba de programul „De trei ori subvenția”, realizat de CEC Bank în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Pentru fermierii care cultivă suprafețe agricole mai mici de 50 de hectare și care nu pot beneficia de credite „De trei ori subvenția” garantate, Fondul de Garantare a Creditului Rural acordă garanții în favoarea instituțiilor finanțatoare cu care are încheiate convenții de lucru pentru garantarea creditelor de valori reduse, de maximum 1.000.000 lei pentru creditele de investiții și 500.000 lei pentru creditele de capital de lucru.

Termenul de rambursare a creditelor (perioada de creditare) poate fi de: maximum 36 de luni pentru capital de lucru; maximum 84 de luni pentru creditele de investiții; maximum 60 de luni pentru creditele mixte (investiții și capital de lucru).

Comisionul de garantare (prima unică) a fost diminuat la 1,6% pe an pentru toți beneficiarii de credit, indiferent de tipul acestora (societăți comerciale, PFA, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice care desfășoară activități economice etc.), inclusiv pentru societățile nou înființate sau care nu au mai beneficiat de credite.

Comisionul se aplică doar la valoarea garanției FGCR, nu la toată valoarea creditului. În cazul în care perioada de creditare este mai mică de un an, comisionul se calculează doar pentru perioada respectivă.

Condițiile de creditare și de încheiere a contractelor pot fi consultate pe site-ul www.fgcr.ro. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6043 secunde