Fermierii români, în schimb de experiență în Franța

263
Fermierii români, în schimb de experiență în Franța - fermieriiromaniinschimbdeexperie-1557511938.jpg
Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal (UNCSV), în parteneriat cu Euralis Semințe, organizează un schimb de experiență în Franța în perioada 13 - 17 mai 2019, se arată într-un comunicat de presă. Vor fi prezenți 23 de reprezentanți din cadrul cooperativelor de cultură mare din România, membre în UNCSV. 


Pe parcursul schimbului de experiență va fi vizitată baza materială a cooperativei, vor fi purtate discuții privind modul de lucru al Cooperativei Euralis și vor avea loc întâlniri cu reprezentanți din consiliul de administrație și fermieri membri.
Scopul principal este înțelegerea mecanismului de funcționare al cooperativei și pașii care au fost urmați până în prezent. 
Se vor clarifica și aspecte importante privind educarea, informarea și perfecționarea continuă a președintelui, membrilor consiliului de administrație, a angajaților și a membrilor cooperatori.


UNCSV și-a propus să realizeze cel puțin un schimb de experiență pe an la o cooperativă agricolă de succes din Europa unde să fie prezentă fiecare cooperativă membră cu câte un reprezentant.


UNCSV consideră că sectorul agroalimentar românesc are nevoie de asociere, care să nu fie doar pe hârtie, ci în cooperative agricole competitive, funcționale, echitabile și corecte cu munca și rezultatele propriilor membri.
"România are nevoie de cooperative agricole de succes! - se arată în comunicatul dat publicității. Ne manifestăm disponibilitatea de colaborare pe orice aspecte legislative – organizatorice – economice - legate de o mai bună funcționare a cooperativelor agricole și asociere a fermierilor."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.216 secunde