Fermierii vor primi bani în plus. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

455
Fermierii vor primi bani în plus. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii - bani-fermieri-1715783220.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, face un anunț către fermierii români că își vor primi sumele suplimentare promise de guvernanți pentru fiecare hectar cultivat în sectorul vegetal. Acesta spune că toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro, pentru crescătorii de porci, păsări și din sectorul vegetal.


Fermierii români își vor primi sumele promise pentru achitarea ajutorului de 100 euro/ha, pe cadrul de criză Ucraina, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 100 euro/echivalent UVM (coeficient de conversie) vor primi și cei din sectorul creșterii porcilor și păsărilor.


„Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol. Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro. Fondurile vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal; peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci; peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări. Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre”, a scris ministrul Agriculturii într-o postare pe Facebook.


Ministrul Barbu a mai spus că actul normativ care permite aceste plăți este pregătit și dat spre adoptare, în următoarea ședință de guvern. Imediat, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4549 secunde