Filasa International va investi 3 miliarde euro în proiecte eoliene în România

250
Filasa International va investi 3 miliarde euro în proiecte eoliene în România - eoliene3-1346331527.jpg
Compania franceză Filasa International va investi 3 miliarde euro în proiecte energetice eoliene în România, până în 2013, prin intermediul Eolenvest, ceea ce presupune dezvoltarea unor capacități totale de peste 2.000 MW, a declarat astăzi directorul general al Filasa International, Bernard Esquirol, la începerea lucrărilor la proiectul Parcurilor Eoliene de Sud-Est, în zona Brăila – Buzău, scrie Agerpres.ro.

Acesta a adăugat că în zona Brăila – Buzău vor fi realizate 10 parcuri eoliene, cu o investiție totală de 1,35 miliarde de euro.  Parcurile care vor fi dezvoltate în zonă, vor face parte de fapt dintr-un poiect energetic în comunele Ulmu, Cireșu, Zăvoaia, Dudești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Roșiori, Rușețu și Largu, urmând ca investiția să fie amortizată în cinci ani.

Potrivit Agerpres.ro, specialiștii spun că, la sfârșitul anului 2012 în România peste 7,5% din cererea de electricitate ar putea fi acoperită de energia eoliană. Valoarea totală a investițiilor făcute în țara noastră s-ar putea ridica la 5 miliarde de euro, până în 2013.

Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3436 secunde