Finanțare de 13 milioane de euro pentru proiecte privind sănătatea populației

156
1
Finanțare de 13 milioane de euro pentru proiecte privind sănătatea populației - finantareproiecte-1507126519.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU) lansează apeluri în valoare totală de 13 milioane euro, pentru depunerea de proiecte ce vizează îmbunătățirea pregătirii specialiștilor în domeniul sănătății.

Finanțările lansate vor susține proiecte naționale ce vor îmbunătăți serviciile medicale orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin și sân, precum și derularea celei de-a doua etape a programelor de îngrijire a gravidei și a copilului. Beneficiarii direcți sunt circa 600 specialiști implicați în derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament: medici, tehnicieni, fizicieni, manageri de date, asistenți medicali, asistenți medicali comunitari, psihologi, biologi, tehnicieni, registratori medicali, mediatori sanitari.

Aceștia vor participa la programe de formare sau instruire profesională timp de cel mult șase ani.

Totodată, prin proiectele finanțate va fi realizat și cadrul metodologic, în vederea asigurării unui standard unitar de realizare a screening-ului la nivel național și a intensificării controlului cancerului de col uterin și cancerului de sân.

Concret, prin asemenea proiecte se urmărește depistarea bolii încă din stadiile incipiente ale instalării ei. Vor fi realizate, totodată, registre naționale și vor fi organizate activități de informare, educare și conștientizare a grupului țintă.

Solicitanții eligibili în cadrul celor 3 apeluri de proiecte sunt instituții medicale publice, unități cu personalitate juridică aflate în subordinea Ministerului Sănătății, în parteneriat cu institutele sau centrele de sănătate publică, precum și instituții publice regionale sau naționale, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Sănătății, universități publice de Medicină și Farmacie, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, ONG-uri etc.

Cererile de finanțare se primesc în perioada 11 octombrie 2017 - 31 ianuarie 2018.

Comentează știrea

DODO
5 octombrie 2017
unul seamana si altul culege

baiat destept a fost Ceausescu toti care erau scoliti in tara si plecau afara erau obligati sa-si plateasca scolarizarea facuta din bani publici Acum nu ar mai fi aparut criza asta acuta de specialisti ( mai ales in sanatate )cu care ne confruntam noi

Articole din aceeași secțiune

Joi, 05 Octombrie 2017
Stire din Economie : Francul a pierdut 1,31 bani
Miercuri, 04 Octombrie 2017
Stire din Economie : Comerțul e pe val
Miercuri, 04 Octombrie 2017
Stire din Economie : Echipajul navei "Geo Star" va fi repatriat
Pagina a fost generata in 1.5314 secunde