Firma de audit KPMG le explică IMM-urilor locale cum se trece de criză

674
Una dintre cele patru mari firme de audit din lume, KPMG, pregătește o întâlnire cu managerii constănțeni, pentru a-i ajuta să ajungă cu bine la finele crizei.
"Trecem printr-o perioadă grea. Cei de la KPMG estimează că recesiunea se va adânci în toamnă, motiv pentru care nu e bine ca managerii să lase garda jos prea repede", spune Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, care va facilita întâlnirea.
Din câte se pare, principalul subiect al întâlnirii va fi restructurarea.
"Când aud de restructurare, cei mai mulți manageri se gândesc la ce este mai rău: concedieri, oprirea activității. Există însă și soluții mai «elegante» de a restructura o afacere, fie că este vorba de trecerea pe o activitate mai rentabilă, analiza business-ului și închiderea părților care merg în pierdere", mai spune oficialul CCINA.
O altă problemă importantă este și blocajul financiar. Relaxarea creditării nu va veni prea curând, în condițiile în care cele mai multe bănci autohtone trebuie să "mulțumească" mai întâi unitățile-mamă din străinătate.
"Firmele care au credite în derulare, în special cele cu împrumuturi multiple, trebuie să încerce să își optimizeze datoriile, să le reeșaloneze", explică Jugănaru.
Multe bănci autohtone cu experiență în domeniul creditării firmelor au luat deja măsuri preventive, dându-le clienților IMM posibilitatea de a-și controla mai bine ratele (fie prin mărirea perioadei de grație, fie prin micșorarea ratelor și creșterea perioadei de creditare).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6941 secunde