Firma "Novus" a fost prădată de hoți

367
Firma
Firma "Novus" SRL, din Constanța (primul producător de instalații de irigat din România) a fost jefuită. În noaptea de 6 spre 7 octombrie 2012, o bandă de hoți au sustras mai multe utilaje moderne, din import, materiale și piese prelucrate la strung. 


"După modul în care au operat, rezultă că hoții cunoșteau bine fabrica. Aveau informații amănunțite. Au venit cu un camion și au forțat poarta proprietății vecine fabricii. Au știut pe unde să intre, cum sunt amplasate camerele de luat vederi, cum să le anihileze și unde sunt paznicii. Au știut unde să caute și ce să fure. Printre altele, au luat un aparat de debitare cu plasmă, cinci aparate de sudură elec-trică automată, un flex de mare dimensiune. Valoarea totală a pagubei depășește 100.000 de lei" - a declarat inginerul Mircea Măgureanu, directorul general al societății.

Compania "Novus" va recupera paguba de la firma de pază cu care are contract și ai cărei agenți nu și-au făcut datoria. Poliția a descoperit mai multe amprente și are, deja, un cerc de suspecți.

Mircea Măgureanu a declarat că va acorda o recompensă celui ce oferă informații pentru prinderea hoților. El atenționează agenții economici să nu cumpere utilajele și materialele furate, pentru că mai devreme sau mai târziu anchetatorii vor ajunge la ei.

Cazul "Novus" arată că unitățile industriale au intrat în colimatorul crimei organizate. Pe de altă parte, el atrage atenția asupra eficienței firmelor de pază.

Întrucât instituțiile statului care trebuie să asigure protecția cetățenilor și a proprietății sunt depășite de amploarea fenomenului infracțional, agenților economici nu le mai rămâne decât să-și împrejmuiască fabricile și uzinele cu ziduri de cetate, cu baraje de sârmă ghimpată și cu șanțuri cu apă prin care să mișune crocodilii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde