În primele zece luni din 2009,

Firmele constănțene au prejudiciat statul cu aproape 116 milioane lei

147
În primele zece luni ale anului 2009, valoarea amenzilor aplicate de comisarii Gărzii Financiare Constanța a fost de peste 11,6 milioane lei, iar valoarea confis-cărilor - 22 milioane lei, a anunțat instituția.
Tot în aceeași perioadă, au fost întocmite 245 sesizări penale care au totalizat un prejudiciu de aproape 116 milioane lei. Cea mai mare pondere, ca număr de sesizări penale (38) și ca valoare a prejudiciului (41,7 milioane lei) o au agenții economici care au ca obiect de activitate comerțul cu cereale. Pe următoarele două locuri sunt firmele care se ocupă de comercializarea produselor energetice (18 sesizări penale și un prejudiciu de 48,3 milioane lei) și deșeurile metalice (7 sesizări penale și un prejudiciu de 2,4 milioane lei).
Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale au fost cele privind lipsa sau neutilizarea caselor fiscale de marcat electronice, comercializarea țigărilor sau produselor din tutun, precum și a băuturilor alcoolice netimbrate sau timbrate necorespunzător și lipsa documentelor legale de proveniență a mărfurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6243 secunde