Florin Cîțu către parlamentari: "Nu votați pomeni electorale!"

159
Florin Cîțu către parlamentari:

Articole recomandate

Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, solicită parlamentarilor să nu voteze "pomeni electorale" în această perioadă, pentru că asemenea măsuri ar putea "arunca în aer" situația financiară a României. Pe de altă parte, ministrul anunță pentru perioada următoare măsuri pentru susținerea sectoarelor din economie, potrivit Agerpres.

"Mesaj pentru colegii mei parlamentari! Nu mai promovați legi care au potențialul să arunce în aer situația financiară stabilă a României. Spațiul fiscal pentru proiecte populiste este zero. Avem nevoie de fiecare resursă financiară și trebuie să folosim eficient tot ce avem. Acum nu este momentul să reintroduceți taxe pe care noi le-am scos sau să votați pomeni electorale. Din contră. Este nevoie de responsabilitate altfel omorâți toate sectoarele economice. Inclusiv cele care nu sunt afectate direct de ce se întâmplă acum în economia globală. Deja am redistribuit din fondul de rezerva aproximativ 620 milioane lei pentru Ministerul Sănătății. Este posibil să fie nevoie de mai mulți bani", scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în următoarele zile vor fi aprobate măsuri pentru susținerea sectoarelor din economie însă numai după o analiză care să arate ce sectoare sunt afectate. "În funcție de această analiză alegem măsurile care să acționeze direct și eficient", precizează ministrul interimar al Finanțelor.

Prima întâlnire a comisiei pentru evaluarea impactului economic al coronavirusului a avut loc miercuri la Palatul Victoria.

Potrivit lui Florin Cîțu, situația economică a României va fi prezentată săptămâna viitoare la ECOFIN unde vor fi discutate măsurile propuse la nivelul UE pentru atenuarea impactului economic al coronavirusului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde