Dacă nu va beneficia de ajutoare de stat

Flota Uniunii Europene riscă să piardă poziția de lider mondial

180
Flota Uniunii Europene riscă să piardă poziția de lider mondial - 92f1eb60de043f8534bfddcd97e9a358.jpg
Comitetul Economic și Social European a luat atitudine față de criza cu care se confruntă shipping-ul comunitar. El a atras atenția că acesta este în pericol să piardă poziția de lider pe piața internațională, dacă nu este sprijinit imediat, pentru a face față situației critice cu care se confruntă transporturile maritime.
Dr. Anna Bredima, reprezentantul Greciei și raportor al comitetului, a afirmat: "Criza economică mondială a lovit puternic acest sector. Cerințele stricte impuse navelor privind emisiile de gaze în atmosferă au agravat dificultățile din acest domeniu. Mai mult, avem de a face cu creșterea deficitului de marinari și recrudescența pirateriei."
În cadrul reuniunii comitetului s-a discutat despre necesitatea ca marinăria să devină o profesiune mai atractivă pentru tineri. Atragerea și stabilizarea lor în shipping sunt de importanță vitală.
Comitetul Economic și Social European consideră că, împreună cu organismele naționale similare din statele membre ale UE, trebuie promovată identitatea și moștenirea maritimă europeană și că trebuie răspândite cele mai bune practici în vederea atragerii tinerilor spre cariera de navigator.
Comitetul i-a reamintit Uniunii Europene faptul că s-a angajat să asigure o competiție deschisă și corectă și a reiterat necesitatea de a se evita măsurile protecționiste, care ar întârzia revenirea la o evoluție economică sănătoasă.
Pe de altă parte, poziția globală a transportului maritim european ar trebui să fie consolidată prin intermediul ajutoarelor de stat, pentru a asigura condiții de concurență echitabile și competitivitatea pe piața mondială a flotei UE. În acest context, comitetul susține poziția Comisiei Europene cu privire la necesitatea unor reglementări la nivel global în shipping.
Referitor la proliferarea fenomenului pirateriei, comitetul i-a cerut Comisiei Europene să promoveze legislația și jurisdicția adecvate, în vederea eradicării acestei activități criminale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7319 secunde