FMI CERE NOI TAXE: Guvernul să caute soluții, acciza pe carburanți trebuie înlocuită

65
FMI CERE NOI TAXE: Guvernul să caute soluții, acciza pe carburanți trebuie înlocuită - codfiscal1-1387811579.jpg

Articole recomandate

FMI CERE NOI TAXE. Guvernul să caute soluții, acciza pe carburanți trebuie să fie înlocuită, susține Fondul. FMI consideră că sunt necesare măsuri care să compenseze veniturile pierdute de stat prin amânarea creșterii accizei la carburanți, iar o misiune a Fondului se va afla la București în luna ianuarie pentru discuții cu autoritățile, vizând combinarea primelor două evaluări ale acordului stand-by.


"Pentru a asigura atingerea țintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesară adoptarea unor măsuri care să compenseze veniturile pierdute în urma amânării cu trei luni a majorării accizei la carburanți. Autoritățile au cerut discutarea unor astfel de măsuri în luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizată combinarea primelor două evaluări ale programului economic susținut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizită la București în luna ianuarie", potrivit unei declarații de presă transmisă luni de reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, potrivit Mediafax.


FMI a salutat, de asemenea, promulgarea bugetului de stat pe 2014 de către președintele Traian Băsescu, considerată "un pas binevenit".


Legea bugetului pe 2014 a fost publicată joi în Monitorul Oficial.Premierul Victor Ponta a anunțat că introducerea accizei de 7 eurocenți la carburanți va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american bate pasul pe loc
Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Economie : Euro rămâne la 4,47
Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Economie : Crimă împotriva Oieriei Palas
Pagina a fost generata in 1.6663 secunde