FMI ia în considerare o scădere a economiei României cu 4% și un deficit bugetar de 3,5-4% din PIB

202
Fondul Monetar Internațional (FMI) "insistă" pe o scădere a economiei cu 4%, în contextul unui deficit bugetar cuprins între 2 și 6% din PIB, estimarea situându-se "cel mai probabil" între 3,5 și 4% din PIB, a spus, luni, președintele BNS, Dumitru Costin, la finalul întâlnirii cu reprezentanții FMI.
"FMI insistă pe -4% creștere economică, în condițiile în care economia nu va scăpa de criză, dar situația din prezent este fără precedent, iar soluțiile nu vor fi cele clasice", a declarat președintele Blocul Național Sindical (BNS), Dumitru Costin.
În estimarea de creștere economică, reprezentanții Fondului au luat în calcul contextul internațional, care a dus la scăderea puternică a exporturilor, și infrastructura de proastă calitate, dar și starea bună a sistemului bancar românesc, spre deosebire de alte țări.
Președintele BNS a adăugat că, în ce privește condițiile care vor fi impuse României , "nu vor fi măsurile tradiționale cu care ne-am obișnuit deoarece contextul este cu totul altfel. Vor fi mai flexibili".
"Când i-am întrebat de politică monetară, reprezentanții FMI au spus că vor să lase mai mult spațiu de manevră Băncii Naționale a României (BNR), dar și guvernului. Politicile nu vor fi la fel de strânse ca în dățile anterioare", a adăugat Dumitru Costin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7395 secunde