Fondurile de pensii încheie primul trimestru pe plus

196
Fondurile de pensii încheie primul trimestru pe plus - 0fe38f58cfec984b3894a5b4e23e2cd4.jpg
Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au obținut în primul trimestru un randament mediu de 9,5%, a anunțat ieri Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).
"Rezultatele investiționale deosebite au venit din echilibrul reușit de administratori în alocarea activelor între acțiuni și obligațiuni, în condițiile în care ambele clase s-au comportat foarte bine în perioada analizată", a declarat Crinu Andănuț, președintele APAPR.
În același timp, reducerea semnificativă a dobânzilor pe piața internă a dus la aprecierea valorii reale a titlurilor de stat din portofoliile fondurilor de pensii.
Piața pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,73 miliarde lei (663,6 milioane euro) la sfârșitul lui februarie, în creștere cu 7,5% față de luna anterioară, în condițiile în care pilonul II a fost lansat în luna mai a anului 2008.
În același timp, fondurile de pensii private facultative (pilonul III) au înregistrat un randament mediu de 9,1% în primul trimestru al acestui an, iar câștigul mediu anual de la lansare și până în prezent a fost de 10,2%, potrivit acelorași surse.
În perioada martie 2009 - 2010, fondurile de pe pilonul III au înregistrat un randament mediu ponderat de 23%, potrivit APAPR.
Valoarea activelor nete ale celor 13  fonduri de pensii facultative care își desfășoară activitatea a crescut cu 6% în februarie, la 228,29 milioane lei (55,58 milioane euro). Numărul total de participanți atrași de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 190.327 la sfârșitul lui februarie, în creștere cu 1.856 față de luna anterioară.
În prezent sunt active 13 fonduri de pensii facultative: ING Clasic și ING Optim, BCR Prudent, Pensia Mea, AZT Moderato și AZT Vivace, OTP Strateg, Raiffeisen Acumulare, Concordia Moderat, Eureko Confort, BRD Primo și BRD Medio și Stabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Economie : Reformă cu zăhărelul și biciul FMI
Pagina a fost generata in 2.4271 secunde