Fondurile pentru restructurarea plantațiilor agricole au fost suplimentate cu 10 milioane de euro

378
România a obținut din partea Comisiei Europene o suplimentare a fondurilor, pentru măsura de restructurare și reconversie a plantațiilor viticole, în valoare de aproape zece milioane de euro, suma alocată pentru anul financiar 2008 ajungându-se astfel la 35 milioane de euro, pentru o suprafață totală de 4.205 ha.
Potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cadrul exercițiului financiar care se va încheia la 15 oc-tombrie 2008, România suplimentează plățile efectuate până la 30 iunie 2008 pentru un număr de 94 de cereri aprobate peste plafonul stabilit inițial.
"Cererile de finanțare depuse în cadrul măsurii de reconversie și restructurare a plantațiilor viticole, notificate Comisiei Europene, peste limita alocării inițiale au fost acceptate la plată, din creditele disponibile de la celelalte state membre", Spun oficialii APIA.
Directorul General al APIA, Dan Gherghelaș, a declarat că măsura de restructurare și reconversie a plantațiilor viticole a avut un real succes, luând în considerare interesul deosebit din partea beneficiarilor, precum și calitatea actului de implementare, de către autoritățile publice implicate, fapt confirmat de cele două misiuni de audit ale Comisiei Europene, desfășurate în decembrie 2007 și în septembrie 2008.
Beneficiarii acestei forme de sprijin sunt viticultorii a căror producție nu este adaptată cererii și urmărește îmbunătățirea calitativă a producției acestor plantații, prin programe de reconversie a soiurilor, replantare sau îmbunătățire a sistemului de conducere și palisare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7379 secunde