Franks (FMI): România iese din recesiune la finele lunii martie

234
România va ieși din recesiune la finele lunii martie, creșterea economică va urma o traiectorie ascendentă de la un trimestru la altul, iar populația va simți că situația s-a îmbunătățit până la jumătatea acestui an, a declarat pentru Mediafax șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit Realitatea.net.

"Există întotdeauna un grad de incertitudine și nu știu exact care va fi cifra de la sfârșitul primului trimestru, dar cred că indicatorii privind economia României sunt aproape universal pozitivi. Există și unele excepții, dar dacă ne uităm la producția industrială, creșterea este foarte robustă, iar evoluția exporturilor, de asemenea, foarte pozitivă. Chiar și cele negative, precum vânzările din retail sunt mai puțin negative decât erau, iar indicatori precum încrederea consumatorului s-au îmbunătățit", a adăugat Franks.


El a arătat că indicatorii s-au îmbunătățit constant în primul trimestru și se așteaptă la o creștere modestă a economiei după primele trei luni ale anului.


Pentru a ieși tehnic din recesiune, economia unei țări trebuie să înregistreze creșteri în două trimestre consecutive. În ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% față de cel anterior.

Premierul Emil Boc a declarat la mijlocul lunii februarie că sunt semne că România va ieși oficial din recesiune la sfârșitul lunii martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5603 secunde