Fraudă de peste 35 milioane de lei, descoperită de ANAF

312
Fraudă de peste 35 milioane de lei, descoperită de ANAF - frauda-1498579749.jpg

Articole de la același autor

În perioada 6 decembrie 2016 - 24 aprilie 2017, inspectorii antifraudă au verificat operațiunile de comercializare a mărfurilor derulate în anul 2015, pe teritoriul României, de către un operator economic, prin raportare la importurile realizate de acesta, în vederea estimării bazei de impozitare.


În urma verificărilor efectuate asupra documentelor de livrare marfă, întocmite și înregistrate, în evidența contabilă, în cursul anului 2015, de către societatea verificată, a fost identificat un tipar de fraudare având la bază înregistrarea de documente de vânzare pentru care inspectorii antifraudă au indicii temeinice că ar fi fost întocmite în fals, deoarece operațiunile evidențiate în cadrul acestora și datele de identificare ale societăților beneficiare sunt fictive.


Astfel, au fost identificate livrări (scriptic) către 475 de entități beneficiare, ale căror coduri unice de identificare sunt invalide, în sensul că fie nu aparțin niciunei societăți, fie aparțin altor societăți decât cele menționate în facturi.


Facturile: 
- conțin doar informații cu privire la societatea emitentă, denumirea si codul unic de identificare ale beneficiarului; 
- nu conțin informații la rubrica date privind expediția; 
- au valori de până în 5.000 lei, fiind însoțite de chitanțe care atestă, în mod nereal, încasarea contravalorii livrărilor; 
- evidențiază livrări semnificative de mărfuri, din punct de vedere cantitativ, la prețuri unitare de vânzare modice, comparativ cu prețurile reale practicate de societate.


Pe de altă parte, s-a constatat că nu au fost înregistrate, în evidența contabilă a societății, venituri din vânzarea mărfurilor către o societate beneficiară, pentru care nu s-a colectat TVA și nu s-a evidențiat impozitul pe profit.


De asemenea, au fost constatate livrări (scriptic) către șase societăți beneficiare, care nu confirmă tranzacțiile, prin declarațiile informative cod D394 depuse și prin informațiile oferite de reprezentanții acestora.


Astfel, constatările rezultate în urma controlului antifraudă determină suspiciunea rezonabilă că societatea verificată a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 35.397.161 lei (TVA și impozit pe profit). Au fost sesizate organelor de urmărire penală. 


Același operator economic a mai făcut obiectul unui act de sesizare întocmit de Direcția generală antifraudă fiscală, pentru un prejudiciu de 5.031.480 lei, la bugetul statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3499 secunde