Fructe "penale" pentru târgul din Constanța

424
Fructe

Articole de la același autor

În punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, comisarii Gărzii Financiare Constanța au oprit pentru control o autocisternă care transporta 25.540 kg de produs purtând denumirea "Insa Form". Marfa fusese achiziționată din Bulgaria de către SC Navimet SRL Drăgășani, județul Vâlcea. Întrucât existau suspiciuni că marfa era de fapt un produs energetic, purtător de accize, s-au prelevat probe. Autocisterna a fost reținută până la sosirea rezultatelor analizelor. Acestea au relevat faptul că produsul este în realitate păcură, un produs accizabil, motiv pentru care s-a dispus confiscarea întregii cantități precum și a autocisternei.
Pentru că produsul petrolier nu a fost introdus în regimul accizării, SC Navimet SRL a fost amendată contravențional cu suma de 20.000 lei, iar societatea transportatoare a fost de asemenea amendată cu suma de 20.000 lei pentru că transportul nu era însoțit de document administrativ de însoțire (D.A.I.) conform prevederilor legale.
Printr-un alt punct de trecere a frontierei, cel de la Nădlac, a intrat în țară un autovehicul care transporta 3.966 kg de pere și 18.500 kg de mere. Marfa era achiziționată din Ungaria și urma să fie comercializată în târgul de legume - fructe din Constanța.
Întrucât beneficiarul mărfii era o firmă din Galați care este în stare de dizolvare judiciară și are întocmită sesizare penală, s-a aplicat o sancțiune contravenționala de 20.000 lei și s-a confiscat întreaga marfă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Un concurs cu 960 de premianți
Pagina a fost generata in 1.7489 secunde