G20 propune continuarea măsurilor anticriză și modificarea bonusurilor

315
În week-end, miniștrii de finanțe ai țărilor din grupul G20 s-au reunit pentru a discuta măsurile anticriză ce se impun în perioada următoare. De asemenea, oficialii au mai convenit să acorde țărilor emer-gente o mai mare putere de decizie la nivel global.
Astfel, miniștrii au fost de acord, în principiu, ca bonusurile pentru bancheri să fie acordate pe termen lung, fără vreun avans în numerar.
"Bonusurile acordate bancherilor ar trebui modificate așa încât să stimuleze succesul pe termen lung, în loc să conducă la asumarea unor riscuri exagerate pe termen scurt", au sugerat miniștrii de finanțe din G20.
De asemenea, miniștrii au fost de acord să continue să acorde ajutoare, până când economia va da dovezi ferme de revenire la nivel global. "Orice încercare de limitare a măsurilor anticriză ar fi o greșeală majoră și ar risca să atragă un nou pericol de prăbușire a economiei mondiale", a avertizat premierul britanic Gordon Brown.
Cel de-al treilea aspect se referă la drepturile de reprezentare și vot ale țărilor emergente în cadrul Fondului Monetar Internațional (FMI) și al Băncii Mondiale (BM).
Astfel, miniștrii au convenit să majoreze "semnificativ" puterea de decizie a țărilor emergente la nivel global.
Toate aceste măsuri vor fi discutate și votate la summit-ul de la Pittsburgh, din cursul lunii septembrie, dar va rămâne la latitudinea fiecărui guvern în parte să hotărască dacă le transformă sau nu în legi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7399 secunde