Galileo a ajuns la 1 miliard de utilizatori de telefoane inteligente

197
Galileo a ajuns la 1 miliard de utilizatori de telefoane inteligente - galileoaajunsla1miliarddeutiliza-1568144876.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 10 septembrie 2019, Galileo, sistemul de navigație prin satelit al UE, a ajuns la 1 miliard de utilizatori de telefoane inteligente din întreaga lume. Momentul a coincis cu cea de a 15-a aniversare a Agenției pentru Sistemul Global de Navigație prin Satelit European (GSA), partenerul principal al Comisiei în administrarea Galileo.


Începând din decembrie 2016, Galileo oferă așa-numitele "servicii inițiale", care îmbunătățesc deja viața de zi cu zi a cetățenilor și a întreprinderilor, oferindu-le semnale precise de poziționare, navigație și datare. 


În prezent, 95% dintre întreprinderile care produc cipuri pentru telefoane inteligente pentru navigația prin satelit produc cipuri compatibile cu Galileo. Jalonul de "1 miliard de utilizatori" se bazează pe numărul de telefoane inteligente care folosesc Galileo vândute în întreaga lume. Numărul efectiv de utilizatori ai Galileo este chiar mai mare. În Europa, toate modelele noi de autoturisme omologate în vedere introducerii pe piață sunt echipate cu sistemul eCall, care utilizează Galileo pentru a comunica localizarea vehiculului serviciilor de urgență. Începând de anul acesta, Galileo este integrat în tahografele digitale ale camioanelor – dispozitivele de înregistrare a vitezei și a distanței – pentru a asigura respectarea normelor privind timpul de conducere și pentru a ameliora siguranța rutieră. 


Galileo furnizează de asemenea serviciul de căutare și de salvare (SAR), un serviciu esențial, care permite reducerea timpului necesar pentru detectarea unei persoane dotate cu o baliză pentru cazuri de urgență la mai puțin de 10 minute pe mare, în munți sau în deșerturi. Cu Galileo, acuratețea localizării s-a îmbunătățit de la 10 km la mai puțin de 2 km. În viitor, sistemul va putea și să îi confirme persoanei în pericol că ajutorul este pe drum. 


În sfârșit, Galileo sprijină autoritățile publice prin serviciul public reglementat, pentru cazuri sensibile din punctul de vedere al securității. Acesta furnizează un serviciu robust și complet criptat pentru utilizatorii guvernamentali în situații de urgență sau de criză de la nivel național, precum atacurile teroriste, pentru a asigura continuitatea serviciilor.


Industria spațială europeană, a doua ca valoare din lume, este puternică și competitivă. Pentru a ajuta la menținerea și la promovarea în continuare a poziției de frunte a UE în domeniul spațial, pentru următorul buget pe termen lung al UE, 2021-2027, Comisia Europeană a propus un program spațial în valoare de 16 miliarde euro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4522 secunde