Garanţia pentru returnarea ambalajului va fi reglementată

375
Garanţia pentru returnarea ambalajului va fi reglementată - garantieretursursavice-1603374415.jpg

Articole de la același autor

Valoarea garanţiei pentru ambalaje ar putea fi de 50 de bani, iar consumatorii ar putea primi contravaloarea în bani. Anunţul a fost făcut de Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, la conferinţa anuală a asociaţiei. Ministerul Mediului va decide cuantumul acestei garanţii, dar punctul de plecare va fi de 50 de bani. „Din punctul de vedere al propunerii pe care noi am înaintat-o ministerului, nu trebuie să excludă opţiunea de returnare în numerar a garanţiei către consumator. 


La pachet cu aceasta pot exista şi alte modalităţi de plată. Colectarea se va putea face manual la magazinele mici sau la magazinele mai mari cu aparate automate. Acelea vor elibera un voucher. Voucherul respectiv poate fi folosit pentru achiziţii în magazin sau la casă pentru obţinerea numerarului corespondent valorii ambalajelor care au fost aduse în spaţiul magazinului", a mai spus Julia Leferman. Ministerul Mediului are în lucru un proiect de schimbare a legislaţiei, astfel încât magazinele să ceară o garanţie pentru amabalaje şi PET-uri pentru a creşte cantităţile reciclate.


 „Vrem să transformăm România din ţara gropilor de gunoi în ţara reciclării”, a subliniat ministrul Mediului, Costel Alexe.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8161 secunde