Garda Financiară a ieșit la pepeni

816
2
Garda Financiară a ieșit la pepeni - ciprianmihailfronea1-1342795459.jpg
Pe data de 17 iulie 2012, comisarii Gărzii Fi-nanciare - Secția Constanța, însoțiți de jandarmi, au verificat 70 de mijloace de transport cu marfă, la târgul de legume și fructe, de pe varianta spre Ovidiu. "S-au operat confiscări de porumb, pepeni, portocale și banane, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de prove-niență" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Li-ber", comisarul șef de secție Ciprian Mihail Fronea.

El a precizat că 80% dintre comercianții târgului prezintă documente legale, de producători, dar nimeni nu poate determina dacă întreaga marfă pe care o comercializează este produsă de ei. Acesta este și motivul pentru care evaziunea fiscală din piețele și târgurile de legume și fructe nu poate fi stârpită prin controale.

Fenomenul va fi stăpânit abia atunci când fermierii se vor organiza în cooperative de desfacere a legumelor și fructelor, care să încheie contracte cu aprozarele, hiper-market-urile și fabricile de conserve. Astfel, se vor elimina intermediarii, falșii producători, banii vor circula prin intermediul băncilor, iar prețurile de desfacere vor fi mai apropiate de cele de producție. O asemenea organizare va contribui la creșterea veniturilor producătorilor, care își vor permite să facă investiții în spații de depozitare și linii de frig, pentru păstrarea produselor proaspete.

Comentează știrea

Spartacus
21 iulie 2012
Controale eficiente

Din pacate,numarul comisarilor din Garda Financiara din toata ROMANIA,este foarte mic,in comparatie cu evaziunea fiscala generalizata,care a cangrenat tara noastra...

Eu
21 iulie 2012
Frica garzii financiare

Garda financiara are o mare teama,sa se ia de tiganii din piete,care au acaparat totul,chiar si pe 'domnii' comisari.Spaga circula intr-o veselie.de la evazionisti catre cei care fac controale.Cred ca avem cele mai corupte institutii ale statului din toata Europa .Acum daca frumosii astia doi,doctorul si repetentul ne-a dat inapoi cu douazeci de ani,totul s-a terminat.Nu stiu daca ar mai putea cineva sa faca ordine in tara asta,nici chiar Tepes.

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Economie : Trenurile au întârzieri
Pagina a fost generata in 2.2892 secunde