Garda Financiară mulge "la greu" mafia cerealelor

795
Garda Financiară este în plină… campanie agricolă. Recoltează evazioniștii din rândul comercianților de cerealelor. În acest sector, mediul de afaceri este plin de "neghină".
În săptămâna 9 - 15 august 2010 au fost oprite în trafic, pentru verificarea documentelor de proveniență a cerealelor transportate, un număr de 40 de autovehicule. De asemenea, au fost verificați 94 de operatori eco-nomici cu activitate în acest domeniu. Probabil că și comisarii au rămas uimiți de dimensiunea fenomenului evaziunii fiscale.
Controalele s-au soldat cu sancțiuni peste sancțiuni. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 177.000 lei, au fost confiscați 3.040.175 lei și 52.540 kg de
grâu.
În paralel cu controalele din comerțul cu cereale, se derulează "Acțiunea Litoral". În intervalul 9 - 15 august 2010, în stațiunile turistice de la mare a fost suspendată activitatea a 42 de puncte de lucru cu activitate sezonieră. Motivul: nu eliberau bonuri fiscale. De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.218.800 lei.
Potrivit comisarului șef de secție Cristian Radu, practica neemiterii bonurilor fiscale este generalizată. Ea poate fi întâlnită la tarabele cu legume și fructe de pe trotuare sau din piețe, dar și în restaurante sau hoteluri.
Cu acest prilej, comisarul șef reînnoiește apelul adresat populației: cumpărătorii nemulțumiți de fenomenul evaziunii fiscale să semnaleze neregulile prin telefon (la numărul 0241.486.870) sau în scris (pe adresa Gărzii Fi-nanciare, bd. Ferdinand nr. 68bis - Constanța, sau pe adresa de e-mail: [email protected].)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 August 2010
Stire din Economie : Prețul pâinii stă la dospit
Pagina a fost generata in 1.5402 secunde