Garda Financiară s-a autosesizat în cazul Costel Busuioc

1218
3
Garda Financiară s-a autosesizat în cazul Costel Busuioc - busuioc-1318521790.jpg
Garda Financiară a demarat o acțiune de control la spălătoria unde a fost agresat Costel Busuioc, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală - ANAF.
Urmare cazului mediatizat în care solistul Costel Busuioc a fost agresat la Timișoara pentru că a solicitat bonul fiscal la o spălătorie, Garda Financiară s-a autosesizat și a demarat o acțiune de control la respectivul agent economic.
Neemiterea bonului fiscal pentru operațiunile comerciale efectuate de către un agent economic constituie contravenție, potrivit OUG nr. 28/1999 republicată și se sancționează cu amenzi cuprinse între 8.000 și 40.000 lei și poate atrage după sine suspendarea activității societății pentru o perioadă de trei luni.
Totodată, ANAF amintește agenților economici că neîndeplinirea obligației de a se dota și de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuri cu o valoare inferioară celei reale, precum și neintroducerea datelor înscrise pe rola jurnal privind tranzacțiile efectuate de la ultima închidere zilnică până în momentul ștergerii memoriei operative constituie contravenții sau, după caz, infracțiuni.
De asemenea, potrivit art. 9 din același act normativ, clienții trebuie să solicite și să păstreze bonurile fiscale asupra lor până la părăsirea unității de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, în vederea prezentării lor la un eventual control.
Cetățenii care identifică aspecte legate de încălcarea prevederilor legale în acest domeniu pot adresa o sesizare scrisă pe cale electronică la adresa de mail [email protected] sau prin poștă la adresa Agenția Națională de Administrare Fiscală str.Apolodor nr.17 sector 5 București – 050741.

Comentează știrea

dexter
13 octombrie 2011
un om de bine

si sa dea Domnul...sa fie bine ...toata sustinerea mea ptr. d-nul Busuioc

Konrad
14 octombrie 2011
Costel Busuioc

Iata o stare de fapt in Romania, de modul cum este respectta legea. Un exemplu clar de a-si fauri in mod proprie legea in propria sa ograda. Voi urmari acest icident pentru a vedea daca este posibil ca o asemenea fapta sa ramana nepedepsita.

15 octombrie 2011
Rodica

Suntem alaturi de Costel Busuioc pe care-l respectam pentru talentul sau ,vocea sa minunata toate alaturate unui caracter demn ,om cu multa credinta in Dumnezeu si un bun sot si tata de familie .Dumnezeu sa-l ajute sa depaseasca cu bine aceasta noua incercare .

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Spitalul Cernavodă nu se închide
Pagina a fost generata in 0.741 secunde