Concurs Gazoductul Nord Stream va fi pus în funcțiune la 8 noiembrie

506
Gazoductul Nord Stream va fi pus în funcțiune la 8 noiembrie - slitenorthstream3-1317644793.jpg

Articole recomandate

Rusia va pune în funcțiune la 8 noiembrie gazoductul Nord Stream, care urmează să aprovizioneze în mod direct Europa occidentală, traversând Marea Baltică, a anunțat astăzi președintele gigantului rus Gazprom, Aleksei Miller, citat de Agerpres.



"Astăzi pot să vă spun exact când va fi pus în funcțiune gazoductul. Va fi pe data de 8 noiembrie. Construcția primei conducte este gata, în prezent se lucrează la punerea sub presiune a conductei", a precizat Miller, în cursul unei întâlniri cu premierul Vladimir Putin, conform paginii de internet a guvernului.

Gazoductul cu o lungime de 1224 km a fost inaugurat la 6 septembrie de premierul rus, la stația de compresiune de la Portovaia, lângă Vîborg, la Marea Baltică. Atunci, în conductă a fost injectat gaz tehnic, o etapă cheie înainte de pomparea gazului natural destinat consumatorilor.

Un prim tronson al conductei, care a fost terminat în mai, are capacitatea de 27.5 miliarde de metri cubi, iar până la sfârșitul lui 2012 se prevede finalizarea celui de-al doilea.

Aleksei Miller a menționat că s-au construit până acum peste 700 de kilometri din gazoduct, adică 60% din lungimea totală.

El a precizat că va fi efectuat un control de mediu la primul tronson, în cadrul unui program care va costa 40 de milioane de euro pe trei ani, și a amintit că s-au cheltuit circa 100 milioane de euro pentru construcția acestuia.

Nord Stream urmează să permită transportul a 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an de la Vîborg până în orașul german Greifswald, trecând prin apele teritoriale ale Rusiei, Finlandei, Suediei, Danemarcei și Germaniei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Octombrie 2011
Stire din Actual : Chupacabra atacă din nou!
Pagina a fost generata in 1.6671 secunde