Germania, Franța și Italia domină topul grupurilor de întreprinderi din România

101
Germania, Franța și Italia domină topul grupurilor de întreprinderi din România - germaniafrantasiitaliadominatopu-1620573148.jpg

Articole de la același autor

În anul 2019, în România, au fost identificate 80.787 grupuri de întreprinderi, din care 5.496 erau rezidente, iar 75.291 erau grupuri de întreprinderi multinaționale (462 controlate din interior, respectiv 74.829 controlate din străinătate).

Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România, respectiv 34%, activează în comerț. Urmează: construcții - 11%; industria prelucrătoare - 10%; activități profesionale, științifice și tehnice - 9%; tranzacții imobiliare - 8%.

Un procent de 28,1% din numărul total de salariați din întreprinderile active și-au desfășurat activitatea în întreprinderi ce fac parte din grupuri multinaționale controlate din străinătate.

Raportat la ponderea numărului de salariați, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franța și Italia.

Rezultatele anului 2019 indică faptul că, în funcție de ponderea numărului de salariați, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (16,4%), pe locul doi sunt cele controlate din Franța (12,6%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (8,8%).

În funcție de ponderea numărului de salariați în total grupuri de întreprinderi multinaționale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în: industria prelucrătoare (8,4%), comerțul cu ridicata și cu amănuntul (3,0%) și în activități profesionale, științifice și tehnice (2,5%).


În cazul celor controlate din Franța, 5,6% se regăsesc în industria prelucrătoare și în comerț (2,6%). Subgrupurile de întreprinderi din Italia domină în industria prelucrătoare (5,3%). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1899 secunde