Ghișeu unic pentru birocrația la care sunt supuse IMM-urile

283

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri a lansat proiectul "Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM-uri prin introducerea de birouri unice One Stop Shop", în valoare de 5.175.756 lei. Scopul proiectului este, după cum o spune numele, simplificarea unor proceduri administrative care vizează micile afaceri.
"Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității și eficientizarea furnizării serviciilor publice destinate întreprinderilor mici și mijlocii, prin simplificarea procedurilor administrative cu impact asupra înființării și dezvoltării IMM, prin introducerea de birouri unice/one stop shop", a declarat Maria Pârcălăbescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.
Prin înființarea biroului unic "One Stop Shop", ministerul își propune totodată simplificarea procedurilor administrative și reducerea timpilor și costurilor aferente acestora, în beneficiul IMM-urilor și al întreprinzătorilor.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative. Din valoarea totală eligibilă a proiectului, de 5.175.756 lei, cea mai mare parte (85%), adică 4.399.392 lei, reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 776.363 lei este contribuția beneficiarului.
Durata estimată de implementare a proiectului este de 18 luni.
În cadrul proiectului, vor fi analizate modele de bune practici din alte state membre UE și vor fi identificate procedurile administrative pe care Birourile Unice le vor soluționa, acordându-se o atenție deosebită consultării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6358 secunde