Grevă japoneză la Căile Ferate Române

148
Grevă japoneză la Căile Ferate Române - greva-1442843452.jpg

Articole de la același autor

În perioada 22 - 24 septembrie 2015, lucrătorii din sectorul feroviar participă la o grevă japoneză.

Acțiunea este organizată în semn de protest față de atitudinea descurajantă de până acum a conducerilor celor trei societăți feroviare cu capital de stat și a Ministerului Transporturilor. Organizațiile sindicale din domeniul feroviar solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie 2015, creșterea salariilor cu cel puțin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a acestui domeniu legat direct și explicit de siguranța națională.

Sindicaliștii avertizează că, în cazul în care cererile organizațiilor sindicale nu vor fi satisfăcute, vor declanșa greva generală începând cu data de 1 octombrie 2015.

La acțiune participă Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial, Federația Națională "Drum de Fier", Federația Mecanicilor de Locomotivă din România, Federația Națională Elcatel, Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane și Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2398 secunde