GSP a câștigat licitația internațională organizată de Agenția Europeană de Siguranță Maritimă

740
Compania "Grup Servicii Petroliere" a câștigat licitația internațională orga-nizată de Agenția Europea-nă de Siguranță Maritimă (EMSA), la Lisabona. Obiectul competiției a fost contractarea unei nave care să recupereze produsele petroliere deversate în apele Mării Negre, în urma unor accidente de poluare. Firma constănțeană va pune la dispoziția EMSA nava GSP Orion, care va face parte dintr-o rețea navală europeană, de intervenție în caz de poluare.
Compania GSP va primi, în baza contractului cu durata de 3 ani, suma de 3,5 milioane de euro, din care 2 milioane de euro pentru echipamente și amenajări, iar diferența, pentru a fi la dispoziția EMSA. GSP Orion urmează să fie dotată cu echipamente de ultimă generație (cum ar fi sistemul de detecție a petelor de hidrocarburi, sistemul de recuperare a petrolului poluant - brațe colectoare, skimere etc.).
Nava va interveni în marea liberă, în cazuri de depoluare. Ea va colecta hidrocarburile de pe suprafața apei, le va depozita, transporta și preda firmelor specializate de la uscat.
Pentru GSP, câștigarea licitației este mai puțin o afacere, cât o chestiune de prestigiu. Faptul că a fost admisă într-un proiect maritim european de asemenea amploare, că GSP Orion face parte dintr-o rețea de nave ce acționează în Marea Baltică, pe coasta Atlanticului, la Marea Mediterană și Marea Neagră, reprezintă o mare onoare.
GSP Orion este o navă de aprovizionare cu lungi-mea de 67,4 m, lățimea de 16,8 m, pescajul de 7,1 m. Este dotată cu 3 motoare Rolls Royce Bergen de 1.720 BHP, cu 3 generatoare de 1.500 KVA, cu 2 bowthrustre Rolls Royce Bergen de 900 BHP și dez-voltă o viteză de 11 noduri. A fost construită la șantierul naval Sigbjorn AS, în 1983.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9843 secunde