GSP Constanța va instala conducta submarină de gaze pentru capitala Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014

1257
GSP Constanța va instala conducta submarină de gaze pentru capitala Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 - 68a61f9415f07a4040f7afe82a058608.jpg

Articole de la același autor

În cadrul confruntării electorale de joi, 3 decembrie 2009, a celor doi candidați la președinție, Traian Băsescu a anunțat că o companie din municipiul Constanța a câștigat un contract de circa 250 de milioane de dolari în Federația Rusă.

Este vorba de contractul semnat pe 17 noiembrie 2009, între cunoscuta companie constănțeană Grup Servicii Petroliere (GSP) și Stroygazmontazh, una dintre principalele firme de construcții din Rusia, din sectorul petrolier și al gazelor.
Potrivit informațiilor furnizate de GSP, obiectul contractului este instalarea a 150 km de conductă submarină cu diametrul de 20 inch (1 inch = 2,54 centimetri) și 4,5 kilometri de conductă cu diametrul de 6 inch.
Compania constănțeană va executa următoarele lucrări: instalarea conductei submarine, sudură, control nedistructiv, inspecții, logistica necesară operațiunilor de lansare a conductei - nave de aprovizionare și pentru transportul personalului. GSP va asigura, de asemenea, toate activitățile de inspecție submarină din cadrul proiectului Olympia. Valoarea contractului este ceva mai mare decât știa Băsescu, respectiv 269 milioane de dolari.
Stroygazmontazh este contractorul principal al proiectului de construcții marine Olympia, care va asigura aprovizionarea cu gaze a zonei de coastă a Mării Negre, din ținutul Krasnodar, inclusiv a orașelor Tuapse și Soci. Cel din urmă va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014. De altfel, conducta Dzhubga - Lazarevskoe - Soci a fost inclusă în programul obiectivelor olimpice, al Federației Ruse.
Contractul rusesc îi permite GSP să sporească numărul locurilor de muncă din domeniul serviciilor de construcții offshore de la 80 la 300.
Pentru noul pachet de servicii, GSP a dezvoltat, în afara bazei de operațiuni din portul Midia, o a treia bază, la Agigea. Investiția se ridică, în prezent, la 10 milioane de dolari, dar va fi extinsă. La Agigea, se execută construcțiile metalice ce vor fi transportate și instalate pe locația submarină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Economie : Criza taie cheful de cadouri al bancherilor
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Economie : Constănțenii se îmbracă în rate
Pagina a fost generata in 1.7284 secunde