Guvernul Boc iar s-a luat la trântă cu balaurul crizei economice

167
Guvernul Boc iar s-a luat la trântă cu balaurul crizei economice - 6dcca2f79e4a4672f7c91f58385b4582.jpg
Cabinetul Boc are pe țeavă un nou program anticriză. Al câtelea o fi, căci presa le-a pierdut numărul? Potrivit declarației premierului, făcută la finalul ședinței de guvern din 26 august 2009, și acesta cuprinde măsuri pentru susținerea mediului de afaceri. Unele dintre ele vor fi promovate, inclusiv prin procedura asumării răspunderii în fața parlamentului, la începutul lunii septembrie.
Primul ministru a enumerat câteva dintre punctele noului program: neimpozitarea profitului reinvestit, începând de la 1 octombrie; sprijinirea producției pentru export, prin garanții și contragaranții, prin intermediul EximBank; instituirea unor scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri aflate în dificultate din cauza crizei economice, în scopul sprijinirii acestora, atât pentru investiții, cât și, în unele situații, pentru plata datoriilor; utilizarea oricăror instrumente de garantare, pentru buna execuție, astfel încât acele sume de bani să poată fi utilizate în economia reală și pentru a aduce în continuare investiții; extinderea programului "Rabla" la tractoare și alte utilaje, începând cu 1 ianuarie 2010; extinderea programului "Rabla" la persoanele juridice, de la 1 septembrie 2009; majorarea capitalului social al Fondului de Garantare a Creditului Rural și îmbunătățirea activității acestuia, orientat către investiții în agricultură și în industria alimentară din mediul rural; îmbu-nătățirea legii investițiilor, prin reducerea, sub plafonul de 50 de milioane de euro, a valorii investițiilor în producție, care pot beneficia de facilități; vânzarea de către autoritățile locale a terenurilor pe care se află clădiri rezidențiale în proprietatea cetățenilor; introducea, de la 1 ianuarie 2010, a impozitului forfetar, pentru activități unde evaziunea fiscală este dificil de evaluat și care va înlocui impozitul minim.
Despre multe dintre aceste măsuri se vorbește de aproape 8 luni de zile, dar nu s-a făcut nimic concret până azi, nu s-a adoptat nicio hotărâre. Probabil că Executivul așteaptă să treacă recesiunea de la sine, ca să se bată cu pumnul în piept că "datorită grijii sale părintești și eforturilor pline de abnegație ale miniștrilor săi, balaurul crizei a fost răpus."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 August 2009
Stire din Economie : Cash-ul te scapă de comisioanele bancare
Pagina a fost generata in 2.7099 secunde