Video Harta orașelor din România cu cele mai ieftine/scumpe alimente. Constanța stă bine la prețuri

3513
Harta orașelor din România cu cele mai ieftine/scumpe alimente. Constanța stă bine la prețuri - 14constanta-1696180157.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța se află pe locul 64 în țară într-un top al orașelor cu prețuri moderate la alimente, având indexul alimentar 10,86. Pe primul loc se află Bucureștiul cu indexul 14, adică cele mai scumpe alimente, iar la coada clasamentului cu cele mai ieftine prețuri la alimente, Turnu Măgurele, cu index 9,01.


Pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică la nivelul principalelor localități din țară, HotNews.ro a realizat o hartă și un top al orașelor în care alimentele sunt cele mai ieftine/scumpe.


Au fost luate în calcul mai multe alimente/produse de bază, respectiv: fasole boabe (uscată), cartofi, varză albă, țelină rădăcină, roșii, pâine, castraveți de câmp, carne de porc, morcovi, ulei, ceapă uscată, fasole păstăi, dovlecei, ardei gras, vinete, păstârnac, usturoi uscat, pepeni galbeni, pepeni verzi, caise, nuci, lapte proaspăt de vacă, ouă, miere de albine, brânză din lapte de oaie.


A fost calculat un index de preț valabil pentru vara acestui an, bazat pe datele INS privind prețurile la nivel de localitate.


Valoarea cea mai mare a indexului corespunde orașului în care se găsesc cele mai scumpe alimente. La polul opus se află orașele în care costul mediu al alimentelor este cel mai scăzut.


Potrivit hărții, în municipiul Constanța, în această vară prețul la cartofi a fost de 3,67 lei, lapte 6,13, prețul la ouă 1,5 lei și la roșii 8,5 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6072 secunde