Iată ce trebuie să știe transportatorii internaționali rutieri de mărfuri

82
Iată ce trebuie să știe transportatorii internaționali rutieri de mărfuri - iatacetrebuiesastiesastie-1525358601.jpg

Articole de la același autor

Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice. Până la remedierea situației, transportatorii rutieri de mărfuri, sau reprezentanții acestora, care efectuează tranzit, trebuie să aibă pregătite carnetul TIR, declarațiile vamale de tranzit și documentele însoțitoare ale transportului, mărfurilor și mijlocului de transport pe suport hârtie pentru a le prezenta biroului vamal. 


Personalul din toate structurile vamale este pregătit pentru asigurarea primirii și prelucrării declarațiilor vamale de tranzit pe suport hârtie, astfel încât operațiunile vamale necesare să se desfășoare în cel mai scurt timp posibil. 
Prelucrarea documentelor pe suport hârtie se derulează potrivit Planului de asigurare a continuității activității, în conformitate cu prevederile art. 63–89 din Normele tehnice pentru aplicarea regimului de tranzit unional/comun aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1893/2016 și ale art. 48–61 din Normele tehnice de utilizare a regimului de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1883/2016. 


Specialiști ai Centrului Național pentru Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice lucrează pentru repunerea în funcțiune în cel mai scurt timp posibil a sistemului informatic NCTS-RO. În maxim o zi de la repornirea aplicației NCTS/TIR inspectorii vamali vor introduce în sistem datele din carnetele TIR și din documentele însoțitoare ale transporturilor verificate în această perioadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0981 secunde