Iată de când firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic

456
Iată de când firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic - casamarcat-1390304067.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanțelor publice, Daniel Chițoiu, a precizat într-un interviu acordat Agerpres că toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic până la finalul primului semestru din 2014. Acestea vor înlocui actualele case de marcat cu role de hârtie.


Potrivit Agerpres, în acest an vor avea obligația să utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic marii contribuabili, într-o primă etapă, și contribuabilii mijlocii, în etapa a doua, iar IMM-urile vor utiliza noile case de marcat într-o a treia etapă, cel târziu în primul semestru din 2014. 


"În prezent avem case de marcat cu role de hârtie. Este foarte greu, verificarea încrucișată se face într-o proporție foarte mică a datelor furnizate de casele de marcat cu datele din evidența contabilă. Practic sunt ineficiente actualele case de marcat în a depista și combate evaziunea fiscală. Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la un server al administrației fiscale, ca să putem verifica electronic volumul vânzărilor raportate prin evidența contabilă și fiscală cu cele rezultate din înregistrările operațiunilor prin casele de marcat cu jurnal electronic (...) Este o măsură care va avea un efect foarte mare asupra reducerii evaziunii fiscale. Acum există case de marcat, dar nu avem niciun control asupra datelor înscrise în evidența contabilă cu ce rezultă din casele de marcat. Termenul prevăzut pentru obligativitatea de a păstra rolele de hârtie este foarte scurt, iar inspecția fiscală nici nu ajunge în termenul de păstrare a rolelor", a precizat ministrul finanțelor în cadrul interviului acordat Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Economie : 2014, ultimul an pentru "Rabla"?
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Economie : Euro se ține bine!
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Economie : 13 milioane lei pentru Programul START
Pagina a fost generata in 1.6574 secunde